ΑΝ.ΟΛ. Α.Ε.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α (ΑΝ.ΟΛ. Α.Ε.)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Ο.Τ.Α.

Sitemap Επικοινωνία Αρχική Σελίδα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟ - ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
Ημερομηνία Έναρξης: 04 Απριλίου 2012
Ημερομηνία Λήξης: 04 Απριλίου 2012
Από το Κατάκολο στην Αρχαία Ολυμπία η διαδρομή με το τρένο διαρκεί 45 λεπτά και η τιμή του εισιτηρίου είναι μόλις 10€ με επιστροφή για ενιαίο εισιτήριο εκδρομής. Πρόκειται για μια πραγματική εκδρομή, ένα δρομολόγιο που απαντάει στην αυξημένη τουριστική ζήτηση τόσο από τους διεθνείς επισκέπτες των κρουαζιερόπλοιων όσο και από τους Έλληνες εκδρομείς που αναζητούν το τρένο για κάθε τους προορισμό.


Τα σταθερά δρομολόγια της γραμμής Κατάκολο - Πύργος - Ολυμπία είναι τα εξής:

Πύργος - Ολυμπία: 06:45
Ολυμπία - Κατάκολο: 07:20
Κατάκολο - Ολυμπία: 09:00
Ολυμπία - Πύργος: 09:57
Πύργος - Ολυμπία: 12:35
Ολυμπία - Πύργος: 13:08


Το Κατάκολο

Το γραφικό λιμάνι του Κατάκολου, είναι το κύριο λιμάνι του Πύργου, και αποτελεί ένα μικρό αλλά κλασικό τουριστικό τοπίο. Ενδιαφέρουσα επίσκεψη αποτελεί το Δημοτικό Μουσείο της Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας με 150 περίπου ομοιώματα μηχανισμών και εφευρέσεων του αρχαιοελληνικού τεχνολογικού κόσμου από το 2000 π.Χ. έως το 100 μ.Χ. Μικροί λόφοι με δάση περιβάλλουν το Κατάκολο, ενώ το λιμάνι αποτελεί στάση για τις κρουαζιέρες του Ιονίου και της Μεσογείου, προσφέροντας την ευκαιρία στους επιβάτες να επισκεφτούν το χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η Αρχαία Ολυμπία
 Το τρένο θα σας ταξιδέψει μέχρι την Ολυμπία, για να επισκεφτείτε τον αρχαιολογικό χώρο, εκεί όπου έγινε η πρώτη Ολυμπιάδα το 776 π.Χ. προς τιμήν του Ολυμπίου Διός. Ανάμεσα στο Ιερό του Δία, τους ναούς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις της εποχής ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα αρχαία κτίσματα που ορίζουν το χώρο της περιήγησης στην ιστορία του τόπου, αλλά και το μουσείο που φιλοξενεί πολλά από τα ευρήματα των ανασκαφών της περιοχής.
Σε αναπαράσταση στο μουσείο φαίνεται το πλήθος των αρχαίων κτισμάτων στο σύνολό τους όπως υπήρξαν κάποτε εκεί. Τα σημαντικότερα κτίρια που μπορεί να θαυμάσει ο επισκέπτης είναι το ρωμαϊκό πρόπυλο, το Πρυτανείο, το Φιλιππείο, το Ηραίο όπου βρέθηκε και ο Ερμής του Πραξιτέλη, το Πελόπειο, το Νυμφαίο, το Μητρώο και, πιο κάτω, το στάδιο με τη στοά της Ηχούς.
Ο μεγαλόπρεπος ναός του Δία, ένα από τα μεγαλύτερα μνημεία σε πλούτο, μέγεθος και συμβολική αξία που φιλοξενούσε κάποτε το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία, δέσποζε δίπλα από το μεγάλο Στάδιο που χωρούσε 40.000 θεατές, ενώ τα κτίρια που ακολουθούν είναι το Βουλευτήριο, η Νότια στοά, το Λεωνιδαίο όπου φιλοξενούνταν οι επίσημοι προσκεκλημένοι των Αγώνων, η Παλαίστρα του 3ου π.Χ. αιώνα και το Γυμνάσιο που ήταν χώρος προετοιμασίας των αθλητών.

Gallery

 ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟ
ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ
 ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΕΝΟΥ ΑΡΧΑΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑ
TRENOSE
TRENOSE
TRENOSE
TRENOSE
« »